De Google Home smart speaker is een draadloze speaker met spraakbesturing. Voor het eerst gepresenteerd in mei 2016. op de I/O-conferentie, en in het najaar van dat jaar startte de verkoop van deze eerste slimme speaker van Google. Bedenk wat dit slimme apparaat is, hoe het werkt, met welke slimme apparaten het kan worden gekoppeld.
Hoe Google Home werkt
De belangrijkste voorwaarde voor de werking van de Google Home-kolom is de aanwezigheid van een wifi-verbinding en snel internet. Om een slimme speaker in te stellen, heb je ook een mobiel apparaat (smartphone, tablet of laptop) nodig waarop de Google Home-app is geïnstalleerd. Om alle beschikbare diensten voor het apparaat te kunnen activeren, moet u een persoonlijk Google-account aanmaken.
Het nadeel van een slimme luidspreker is de noodzaak om opnieuw verbinding te maken en opnieuw te configureren wanneer de locatie wordt gewijzigd. Ze weet niet hoe ze deze operatie alleen moet uitvoeren. Om verbinding te maken, moet u de volgende procedure uitvoeren:
- Verbind je slimme speaker met een wifi-netwerk.
- Verbind je smartphone of tablet met hetzelfde netwerk.
- Ga op je mobiele apparaat naar de Google Home-app.
- Selecteer een slimme luidspreker in de applicatie als het apparaat waarin u geïnteresseerd bent.
- Druk op de toets “Instellingen”.
- Nadat het hoofdscherm is geopend, moet u configureren door de systeemprompts te volgen die verschijnen.
Tot medio 2018 ondersteunde het toestel de Russische taal niet en moesten alle Google Home-commando’s in het Engels worden gegeven, of gebruik maken van de Translate-service, maar nu kan een Russisch sprekende gebruiker commando’s in hun moedertaal geven. Elk nieuw verzoek moet beginnen met de oproep “Ok, Google!”, Omdat na het voltooien van de vorige instructie of het beantwoorden van een vraag, de slimme luidspreker niet meer reageert op externe geluiden, inclusief de stem van de gebruiker.
Dit wordt gedaan om de kans op het uitvoeren van foutieve opdrachten te verkleinen. Op de body van het apparaat bevindt zich ook een knop om de microfoon handmatig uit te schakelen. Sommige gebruikers beschouwen het koppelen van de zuil aan slechts één smartphone of tablet als een minpuntje, aangezien slechts één van de bewoners van het huis er op afstand gebruik van kan maken. Hoewel er van tijd tot tijd nieuws op het netwerk verschijnt, werkt het productiebedrijf aan de mogelijkheid om meerdere gebruikersabonnees tegelijkertijd op zijn slimme apparaat aan te sluiten.
Belangrijkste kenmerken en opdrachten van Google Assistant
Toen het begon te werken aan zijn eerste slimme luidspreker, positioneerde Google het als de belangrijkste concurrent van Amazon Echo op de markt voor slimme luidsprekers. Communicatie met de speaker vindt plaats via de ingebouwde voice virtual assistant Google Assistant. De technische mogelijkheden van een slimme luidspreker omvatten de volledige reeks functies van deze virtuele assistent en worden ook aangevuld met een aantal opties die rechtstreeks in het apparaat zelf zijn ingebouwd. Google Home kan bijvoorbeeld, in overeenstemming met individuele instellingen, audiobestanden afspelen die in de afspeellijst zijn opgenomen, bepaalde radiostations vinden, de wekker inschakelen.
De volledige set van slimme luidsprekerfunctionaliteit is als volgt:
- Breng interactie tot stand tussen de gebruiker en de internetzoekmachine. Het zoekresultaat wordt aangekondigd via de speaker.
- Mogelijkheid tot draadloze verbinding met apparaten van derden. Zo kan de speaker muziek afspelen en video afspelen met behulp van de Chromecast mediaspeler en Google Cast technologie.
- Geef informatie over de verkeerssituatie in de stad.
- Doe aankopen in online markten in overeenstemming met de gesproken instructies van de gebruiker, inclusief het bestellen van thuisbezorging.
- Geef informatie over het huidige weer en de voorspelling voor de nabije toekomst.
- Wanneer je de benodigde scripts in Google Assistant installeert, kan de slimme speaker een taxi (Uber of andere diensten) bestellen voor de eigenaar.
- Beheer huishoudelijke apparaten en slimme huissensoren die ermee zijn geïntegreerd. Tegelijkertijd wordt de besturing zowel via directe spraakcommando’s door de gebruiker als offline uitgevoerd, volgens het vastgelegde scenario.
- Voer een ochtend “briefing” uit – laat de gebruiker kennismaken met het nieuws en kies degene die gewoonlijk het meest interessant zijn voor de eigenaar.
- Werk met de kalender en de organisator en herinner de gebruiker aan de evenementen die hij voor de nabije toekomst heeft gepland.
- Werk als vertaler met de vertaalservice.
- Geef de dichtstbijzijnde adressen van bepaalde etablissementen af, in overeenstemming met het verzoek van de eigenaar.
- Bijvoorbeeld de locatie van cafés, winkels, bioscopen.
- Start internettoepassingen en games op verzoek van de eigenaar.
- Het apparaat heeft een incognitomodus. Wanneer het is geactiveerd, wordt de geschiedenis van de opdrachten die door de gebruiker in de kolom zijn ingevoerd, niet geregistreerd.
Apparaten die werken met Google Home
Een van de belangrijkste technische kenmerken van een slimme luidspreker is de mogelijkheid om het slimme huissysteem met zijn hulp te bedienen. Tegenwoordig kan het worden geïntegreerd in een gemeenschappelijk systeem met veel slimme apparaten die zijn vervaardigd door de volgende bedrijven:
- Xiaomi Mi Thuis
- TP Link Kasa
- Yeelight
- Broadlink
- Sonoff eWe Link
Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt, aangezien verschillende bedrijven in slimme huishoudelijke apparaten de mogelijkheid bieden om hun producten te bedienen met de Google Assistent. Laten we eens kijken naar enkele van de slimme apparaten die werken met de slimme luidspreker van Google. Deze apparaten vereisen geen installatie van tussenliggende gateways, omdat ze op hetzelfde protocol werken als de slimme luidspreker en rechtstreeks vanuit de multiroom kunnen worden bediend.
- Thermostaat Nest. Dit zelflerende slimme apparaat kan het temperatuurregime onthouden dat de meeste voorkeur heeft van huiseigenaren. Ook kan de thermostaat aan de hand van de geolocatie van de smartphone bepalen of de gebruiker thuis is of weg is. In het laatste geval, volgens het vastgestelde scenario, de introductie van een energiebesparende werkingsmodus van de verwarming of airconditioner.
- Slimme stekkerdoos van TP-Link. Dit apparaat is uitgerust met alle functies die nodig zijn voor een dergelijk apparaat. Het kan het energieverbruik bewaken en biedt de gebruiker de mogelijkheid om apparaten die erop zijn aangesloten op afstand te bedienen. En ook op TP-Link is er een “niemand is thuis”-functie, wanneer geactiveerd, zal het stopcontact de stroom automatisch uitschakelen wanneer de bewoners het huis verlaten.
- Chromecast-mediaspeler. Een ander apparaat van het Google smart home-systeem, waarmee de gebruiker met een spraakopdracht de gewenste video van internet kan selecteren. Het werkt met elke hosting, het afspelen van video- en audiobestanden.
- Augustus Slot. Met behulp van dit apparaat, verbonden met de slimme huisbediening van Google Home, kan de gebruiker de deuren op afstand vergrendelen of ontgrendelen. Bij het verlaten van het huis kunnen bewoners op elk moment controleren of ze vergeten zijn de voordeur met een slot te sluiten.
- Philips Hue lichtsensor. Met dit apparaat kan de gebruiker automatisch het verlichtingsniveau in de kamer aanpassen, afhankelijk van het tijdstip van de dag. Individuele instellingen zijn ook mogelijk door commando’s in de spraakmodus in te voeren.
Deze lijst bevat andere slimme apparaten:
- Beveiligingssystemen voor in huis van Ring en Zmodo.
- Alle toestellen zijn uitgerust met Google Cast- en Chromecast-technologie.
- Ontvangers van Logitech Harmony.
- Tv’s gemaakt met SmartThings-technologie van Samsung en LG.
Om sommige van deze apparaten met een slimme luidspreker te koppelen, heb je een extra hub of een speciale kabel nodig. Voor afstandsbediening van elk apparaat moet je het toevoegen aan de Home-applicatie. Daarna zal het mogelijk zijn om het zowel vanaf een smartphone als via spraakopdracht via de Google Home-luidspreker te bedienen.